uitwaaien in the Netherlands

Uitwaaien in Nederland

In de eerste week van januari wijdde de Washington Post een artikel aan de Nederlandse gewoonte ‘uitwaaien’ (Check Forvo voor de uitspraak). Hoewel het artikel een beetje te veel focust op surfen om het concept goed uit te leggen, vond ik het toch vermakelijk. Maar legt dit artikel echt iets uit over de Nederlandse cultuur of zegt het meer over de Amerikaanse cultuur? Als geboren en getogen Nederlander, denk ik dat dit laatste het geval is. Dat is uiteraard mijn gezichtspunt vanuit Amsterdam. Ik vraag me af hoe andere wereldburgers hier over denken.

WAT IS UITWAAIEN?

Je waait uit, wanneer je een wandeling maakt wanneer het waait. Er moet een frisse wind waaien. Je kan niet uitwaaien met een zoel windje. Het strand is de perfecte plek om uit te waaien. De golven slaan stuk op het strand en je worstelt tegen de wind in. Maar terwijl het erop lijkt dat de wind je tegenhoudt, vindt er een reinigingsritueel plaats. Visualiseer dat de wind door je hoofd blaast en alle spinnenwebben daar opruimt. Als je wil, kan je de visualisatie uitbreiden naar je hele lichaam. Naderhand voel je je fris, helder en vol energie. De mist in je hoofd is opgetrokken.

WAT ZEGT DIT ARTIKEL OVER DE AMERIKAANSE EN NEDERLANDSE CULTUUR?

Nederland is een winderig land. Net als de regen is de wind een van de elementen waar wij mee leven. Wind en regen houden ons niet tegen om een wandelingetje te maken of om op de fiets te stappen. Bij het lezen van het artikel uit de Washington Post kreeg ik de indruk dat Amerikanen blijkbaar alleen maar wandelen met mooi weer. Ze fietsen en wandelen uitsluitend om te recreëren. Als ze naar een winkel moeten van twee of drie kilometer verderop, dan nemen ze de auto. Amerikanen gaan blijkbaar nooit wandelen op een winderige dag. Daar missen ze zeker iets aan.

EEN BEETJE RAAR ARTIKEL

Ik trok zeker een wenkbrauw op, toen ik dit artikel las. Maar omdat ik zelf ook een tekstschrijver ben, weet ik dat klanten je soms vragen om een suffe blog te schrijven. Dit zou hier ook het geval kunnen zijn. Het is in elk geval positief dat de Nederlandse leefstijl wat erkenning krijgt.

Ben jij Amerikaans en ook een beetje raar? Dan heb je vast wel zin om wat online Nederlandse lessen te nemen bij mij.

Roelien Reinders
Taaltraining Trancemissie

Lees het artikel uit de Washington Post hier:
https://www.washingtonpost.com/travel/2022/01/06/netherlands-lifestyle-trend-uitwaaien/

Geef een antwoord