De nieuwe Sint

Over het Nederlandse Sinterklaasfeest is al veel geschreven. Volwassenen buitelen over elkaar heen in de strijd om de traditie te veranderen of juist niet. Hierdoor ontstaan problemen en ongeregeldheden, maar gelukkig ook weer leuke, nieuwe initiatieven. Wil je meedoen met deze oude, Nederlandse traditie? Kom dan naar het allerhipste Sinterklaasfeest van Nederland. De Nieuwe Sint geeft al voor het derde jaar op rij zijn acte de presence.

ANP REMKO DE WAAL

De Nieuwe Sint heeft andere gewoonten dan de oude. De Nieuwe Sint heeft bijvoorbeeld geen knechten nodig. Niemand is een knecht, we zijn juist allemaal Sinterklaas, zegt hij. Hij nodigt alle kinderen uit om ook een mijter op te zetten, en zich te verkleden als Sinterklaas. Natuurlijk mag je als volwassene ook aan dit verkleedfeest meedoen, maar de prijs voor het mooiste Sinterklaasje gaat hoogstwaarschijnlijk naar een kind: het blijft tenslotte een kinderfeest.

De Nieuwe Sint is ook afgestapt van de gewoonte om kinderen te overladen met snoep. De knechten van de oude Sinterklaas strooien handenvol snoepgoed en pepernoten in het rond. De Nieuwe Sint houdt hier niet van. roos Hij vindt dat snoep ongezond is, en hij hoopt dat iedereen naar deze boodschap wil luisteren. Desondanks komt de Nieuwe Sint niet met lege handen: hij draagt armenvol met rozen die hij uitdeelt aan de kinderen. Misschien krijg jij er ook wel een!

Wil je kennismaken met de Nieuwe Sint? Dat kan op 1 december in Paradiso. De Sint komt niet alleen met een boodschap van vriendschap en samenzijn, maar geeft ook een geweldige show weg.

De Nieuwe Sint is in het dagelijkse leven acteur en voelt zich daarom helemaal thuis op het podium. Weet je dat hij goed kan rappen en dansen? Hij neemt zijn eigen band mee, en er komen veel gastoptredens. Kijk voor een voorproefje naar de intocht van de Nieuwe Sint in 2017.

In Paradiso – de poptempel van Nederland – vier je het Sinterklaasfeest mee!

Geef een antwoord